Bankzitters

Bankzitters zijn niet meer weg te denken in de wereld van YouTube en social media. Dat de groep blijft groeien in populariteit bevestigen niet alleen hun volgers op YouTube en Instagram, de awards voor hun muziek, maar ook de vier noteringen in 2023 in de NPO Radio 2 Top 2000.

De groep die bestaat uit Milo ter Reegen, Koen van Heest, Robbie van de Graaf, Raoul de Graaf & Matthy het Lam, hebben hun doorbraak te danken aan hun succesvolle YouTube carrière. Miljoenen kijkers zien wekelijks de humoristische video’s van Bankzitters waarin verschillende challenges worden aangegaan.

Vervolgens begon de groep ook met het uitbrengen van muziek. Wat begon als een grap, groeide al snel uit tot een ongekend succes. De eerste release kwam in 2019 met het nummer ‘Niks’, gevolgd in 2021 door tracks als ‘Stapelgek’, ‘Baldadig’ en ‘Factureren’. Het eerste muzikale hoogtepunt kwam in 2022, met het nummer ‘Je Blik Richting Mij’. De track stond wekenlang op #1 in de Spotify Charts, was #4 meest beluisterde YouTube video van dat jaar en door het succes van deze hit leerde heel Nederland Bankzitters ook op muzikaal gebied kennen.

Na de muzikale successen startte Bankzitters 2023 met twee eigen, stijf uitverkochten, shows in Tivoli Vredenburg Utrecht. Deze lijn trokken ze door, en in januari 2024 wisten ze ook 2x de AFAS Live in Amsterdam uit te verkopen met een gloednieuwe interactieve show vol visuele uitspattingen, muzikale verrassingen en bevriende artiesten.

Na de shows in AFAS Live kondigde ze gelijk hun grootste challange allertijden aan; Het 10 jarig bestaan van Bankzitters wordt op 17 én 18 januari 2025 groots gevierd in de Ziggo Dome met 3 shows! Hiermee zijn ze de allereerste YouTube formatie met een solo show in de Ziggo Dome.

Kortom; Bankzitters maakt naam in de muziekindustrie. Releases die uitgebracht worden zoals ‘Is Dat Nou Echt?’, ‘Bali’, Cupido’ en ‘Slaaptekort’ schoten allemaal omhoog in de charts en bereikte een groot publiek. Met inmiddels twee Gouden platen en meer dan 100.000.000 strams op zak, wordt hun muziek bekroond en luidkeels meegezongen op elk evenement.

Hoewel muziek niet de grootste ambitie is voor het collectief, genieten ze wel van het plezier en de mooie momenten dat het oplevert. Bankzitters komen live met een energieke show van 30 minuten vol met eigen hits.