Russo

Rutger van Eck, aka Russo, is een artiest, producer en Youtuber in één. Dit multi -talent is al 10 jaar actief in de muziekindustrie. Met shows door heel het land, 2 video’s per week op YouTube, wekelijkse live-streams op Twitch en meer dan 10 releases per jaar is Russo een van de hardst werkende artiesten van Nederland. Hij bracht meer dan 50 tracks uit en heeft nu voor het eerst een solo hit te pakken met “Onder Invloed”.

De afgelopen twee jaar waren voor Russo al ontzettend vruchtbaar. Zo produceerde hij hits voor Bankzitters waarmee ze doorbraken bij het grote publiek. Daarnaast begon hij zijn YouTube carrière. Zijn account groeit met 10k abonnees per maand mede door zijn unieke concept de “1 Hour Challenge”. Hierin maakt Russo live op camera met een gastartiest binnen 1 uur een track. In het afgelopen jaar bezochten onder andere Donnie, Bankzitters, Roxy Dekker, Big2, Hannah Mae, Blanks, Jeroen van der Boom, Rene Karst, Danique, Turfy Gang en Django Wagner zijn studio.

Na al deze samenwerkingen is het tijd voor zijn solo plaat, “Onder Invloed”. Hij teasede hem al in april op Paaspop in Schijndel. De track is na het eerste weekend de 500.000 streams gepasseerd, is te vinden op plek 30 in de top 50 van Spotify NL en gaat viral op TikTok. Russo was al niet meer weg te denken, maar na “Onder Invloed” ook niet meer voor het grote publiek.